Tas van theedoek

Maakje eigen tas van en theedoek

Verie van Vestywo heeft een mooie DIY geschreven om een tas te maken van de Flora Castle theedoek. Hieronder kun je de instructie vinden en de foto’s van het eindresultaat. 

Benodigheden

  • 2 Theedoeken Flora Castle (Harper Grey)
  • Stofschaar en schaar
  • Meetlint en spelden
  • Naaimachine

Knippen

Leg de `verkeerde kant` van de theedoek voor je neer (in het midden het logo van Flora Castle).

Meet van links naar rechts 41cm en van boven naar beneden 46cm (LET OP! dat het Flora Castle logo in het midden blijft zitten!) en knip uit.

Leg de `goede kant` van de 2e theedoek voor je neer en meet vanaf een hoek 41cm van links naar rechts en 46cm van boven naar beneden en knip uit.

Leg de 2e theedoek met de `goede kant` voor je neer en knip 9cm van boven af (zie foto). Doe dit net zo met de `verkeerde kant` van de 1e theedoek (zie foto).

Leg de `verkeerde kant` van de theedoek voor je neer en knip hieruit 12x23cm.

Spelden

Leg het patroon met het logo voor je neer. Neem het patroon om een `vakje` te maken en speld deze aan de 2 zijkanten en onderkant met 1cm naar binnen (de bovenzijde is al mooi met een naadje!).

Speld vast op het patroon met logo, ongeveer 13cm vanaf de bovenzijde (zie foto)

Neem de patronen voor de tassenhengsels en leg deze 1x met de `goede kant` en 1x met de `verkeerde kant` voor je neer. De mooie afgewerkte rand bovenaan.

Vouw nu de onderrand (roze en wit) naar binnen en de bovenrand daar overheen (zie foto) en speld vast. Doe dit bij net zo bij de andere.

Naaien

Naai het patroon `vakje` op het patroon met het Flora Castle logo. Naai de patronen met het Flora Castle logo en de andere op elkaar (LET OP! leg de goede kanten op elkaar, speld af en naai ze aan elkaar! Zie foto).

Speld de patronen voor de hengsels aan de bovenzijde van de tas en naai ze vast aan de tas (LET OP! dat de hengsel met de `goede kant` aan de `goede kant` tas komt en andersom. Zie foto).

Strijken

Leg de tas op de strijkplank en strijk eventuele kreukels uit de tas en de hengsels goed op de naden zodat deze strak vallen. Hieronder kun je details foto’s vinden van de tas.

Deze DIY is gemaakt door Verie. Bekijk hieronder haar Instagram.

 
Instagram did not return a 200.

Geef een antwoord