Randje aan theedoek haken 1/3

Randje aan theedoek haken

We hebben drie leuke DIY waarmee je de Flora Castle theedoek een extra special twist kunt geven. Namelijk een leuk randje. Hieronder kun je het eerste patroon vinden.

Ik vind het altijd heel erg gezellig staan als er ergens een gehaakt randje of kantje aan zit. Zeker bij handdoeken. De theedoeken van Flora Castle zijn natuurlijk al prachtig van zichzelf maar toch lenen ze zich hier erg goed voor. Ik heb ervoor gekozen om alleen een heel subtiel randje aan de onderkant van de theedoek te haken. Door het kleurgebruik van het garen én het lintje springt het toch in het oog.

Dit heb je nodig:

  • één of meerdere theedoeken;

  • restjes katoen;

  • haaknaald nr. 3;

  • naald;

  • schaartje;

  • evt lint en naaigaren.

Hoe ga je te werk?

Allereerst naai je met katoen een festonsteek op de rand van de theedoek. Dit kan in dezelfde kleur als de rand maar natuurlijk ook in een contrasterende kleur. Ik heb ervoor gekozen om een grote steek te maken zodat ik er later nog een lintje onderdoor kon rijgen. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de festonsteek wat kleiner te maken. Houd ongeveer 1,5 cm. afstand tussen de steken. 

Klik hier voor een tip hoe je het beste kan steken.

Haak aan de voorkant van de theedoek in de lussen van de festonsteek in een kleur naar keuze. Hecht aan op de hoek en haak 1 losse. Vervolgens haak je in elke lus 3 vasten. Hecht de draad af.

Haak de 2e toer aan dezelfde kant. Zo heb je een duidelijke voor- en achterkant. Haak met een andere kleur eerste een losse voor de hoogte en vervolgens een vaste op elke vaste van de vorige toer. Hecht de draad af.

Toer 3. Haak met een andere kleur in de 1e vaste [2 lossen (= het eerste halve stokje), 1 losse, 1 stokje, 1 losse, 1 half stokje] in dezelfde steek. * sla 3 steken over. haak in de volgende vaste 1 half stokje, 1 losse, 1 stokje, 1 losse, 1 half stokje*. Herhaal * – * tot aan het einde van de toer. Hecht de draad af.

Werk alle losse draadjes netjes weg. Rijg nu eventueel een lint onder de festonsteek door aan de voorzijde van de theedoek. Sla de uiteinden van het lint een keer dubbel en zet aan de achterzijde met naaigaren vast. Ik heb dit met de hand gedaan maar dit kan uiteraard ook met de naaimachine.

Ik wens je veel plezier met je gepimpte theedoek!

Lieve groetjes,
Chantal

De producten hieronder zijn gebruikt in deze DIY.

Keuken en theedoeken

Tea Towel Noa Grey

7,95

Keuken en theedoeken

Tea Towel Rosie Pink

7,95

Keuken en theedoeken

Tea Towel Harper Grey

7,95

Keuken en theedoeken

Tea Towel Rosie Grey

7,95

Deze DIY is gemaakt door Chantal. Bekijk hieronder haar Instagram.

Instagram did not return a 200.

Bekijk hieronder de andere DIY van deze drieluik

Geef een reactie