Paas-etagère maken

Paas-etagère maken

Een etagère op tafel staat altijd heel gezellig. En het is ook nog eens praktisch want het bespaart ruimte op een volle tafel. Deze etagère maakte ik voor Pasen maar is natuurlijk bij elke gelegenheid te gebruiken. Denk aan een zondagsbrunch, een (kinder-)verjaardag of een ander gezellig feestje!

Wat heb je nodig voor deze etagère?

  • dinerbord;
  • ontbijtbord;
  • petitfour bordje;
  • theemok;
  • koffiekop;
  • 1 tube Bison max repair;
  • wegwerp tafelkleedje, tafelzeil of een oude krant;
  • (Paas)versieringen zoals mos en vogeltjes.

Hoe ga je te werk?

Kies eerst het servies dat je wilt gebruiken om de etagère mee te maken.
Zorg dat alle onderdelen schoon en heel goed droog zijn anders kun je het niet goed verlijmen. Zet ze vervolgens ‘droog’ (zonder lijm) op elkaar. Zo kun je goed zien welke compositie je het mooist vindt. Let erop dat je alles mooi recht op elkaar zet.
 
Haal de etagère weer uit elkaar en zet de producten in de goede volgorde. Lees nu goed de gebruiksaanwijzing van de lijm op de verpakking. Begin bij het lijmen van het kleinste schaaltje bovenop het koffiekopje. Breng de lijm aan op de onderkant van het bordje en zet deze daarna op de onderkant van het kopje. Druk stevig aan.
Daarna ga je verder met de onderzijde van de etagère. Breng de lijm aan op de mok die op het onderste bord komt. Dit is dus aan de drinkzijde van je beker. Let op dat je goed in het midden werkt en druk weer stevig aan.
Verlijm dit ondersteboven op het midden van de onderkant van het volgende bord. Breng dus nu eerst de lijm aan op de onderkant van de mok. Je werkt dus nu op z’n kop. Hou steeds goed rekening met het midden!
Vervolgens breng je lijm aan op het kopje aan het drinkgedeelte (op de onderkant zit het petitfour bordje al gelijmd) en druk dit stevig op het ontbijtbord van je etagère.
 
Je kunt ervoor kiezen de oren van de mok en het kopje dezelfde kant op te laten wijzen maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om dat juist niet doen.
Laat je pronkstuk nu goed drogen! Daarna kun je ‘m opleuken met de mos en vogeltjes en er paaseitjes of ander lekkers op serveren. Let op dat de mos wel goed droog is!
 
Vanaf nu steel jij de show met deze prachtige etagère op tafel!!
 
Lieve groetjes,
Chantal

TIP

Uiteraard kun je ook een etagère maken door de bordjes en kopjes te stapelen zonder ze te lijmen. Zo kun je het servies blijven gebruiken en er een etagère van maken wanneer je maar wilt. Het spreekt voor zich dat er dan wel voorzichter mee om moet worden gegaan.

Deze DIY is gemaakt door Chantal. Bekijk hieronder haar Instagram

Instagram did not return a 200.

De producten hieronder zijn gebruikt in deze DIY.

Dinerborden

Dinner Plate Phoebe

21,95

Ontbijtborden

Breakfast Plate Olivia

17,95
14,95
14,95

Geef een antwoord