Oud & Nieuw feest-servies

Maak je eigen Flora Castle Oud & Nieuw feest-servies

Om de tafel gezellig en feestelijk aan te kleden zoals op Oudejaarsavond hoef je echt niet een nieuw servies aan te schaffen. Je maakt gewoon heel simpel je eigen favoriete Flora Castle servies feestelijk door het met prseleinverf te beschilderen.

Dit is heel eenvoudig en je hoeft er geen schilder- of tekenskills voor te hebben. Iedereen kan het en het is ook nog eens een heel leuk en ontspannen werkje om te doen!

Wat heb je nodig

  • je favoriete Flora Caslte bordjes en schaaltjes
  • porseleinverf van Amsterdam Deco en Pébéo
  • stokjes en/of satéprikkers om mee te schilderen en te stippen
  • wattenstaafjes 
  • feestelijke fortune cookies of ‘party poppers’ (ik kocht deze met feestelijke wens bij de Hema), oliebollen en/of andere koude hapjes

Schilderen

Zorg dat het servies goed vetvrij is door het af te wassen met warm water en afwasmiddel. Als het servies is afgekoeld dan kun je aan de slag.

Bestip en beschilder naar eigen inzicht je favoriete schaaltjes en borden met de stokjes en satéprikkers. Ik heb het bestaande (bloemen)patroon geaccentueerd met de goudkleurige en parelmoer kleurige verf en heb daarnaast nog wat ‘vuurwerk’ in stipjes toegevoegd omdat het tenslotte Oud & Nieuw is. 

Heb je een foutje gemaakt dan is er geen paniek! Je verwijdert de verf gemakkelijk met een vochtige wattenstaafje.

De porseleinverf heeft 24 uur nodig om uit te harden dus begin op tijd. Als het feestje voorbij is dan zet je je mooi beschilderde servies een nachtje in warm water en de dag erna was je het er zo weer vanaf.

Schoonmaken

Tenslotte wil ik adviseren om geen warm of vochtig eten te serveren op je beschilderde servies omdat het niet is afgebakken. Hierdoor kun je dus altijd wat van de verf binnen krijgen. Ik heb er daarom voor gekozen om het bord met oliebollen alleen aan de rand te beschilderen en de petit four schaaltjes te gebruiken om de feestelijke wensen op te presenteren.

Heel veel plezier met het beschilderen van je servies en ik wens je natuurlijk ook een heel gelukkig nieuw jaar!

Liefs Chantal.

De producten hieronder zijn gebruikt in deze DIY.

Petitfour bordje

Petit Four Plate Gwen

6,95

Petitfour bordje

Petit Four Plate Olivia

6,95

Petitfour bordje

Petit Four Plate Emily

6,95

Petitfour bordje

Petit Four Plate Sophie

6,95

Deze DIY is gemaakt door Chantal. Beijk hieronder haar Instagram

Instagram did not return a 200.

Geef een reactie