Moederdag bloemen

Zoals je wellicht al weet, is Flora ontstaan uit de liefde voor veldbloemen en is dat de basis van dit prachtige servies. Nu moederdag eraan komt, zullen weer heel veel mensen hun (schoon-)moeders verwennen met een prachtig boeket. Hoe leuk zou het zijn om dat te combineren met een prachtige bloemige mok of kom van Flora? Niet alleen ziet het er geweldig uit als cadeau, maar zullen de mama’s ook iets blijvends-bloemigs overhouden nadat de bloemen zijn uitgebloeid.

Meestal verwennen wij onze moeders ook met een prachtig boeket maar dit jaar doen we het iets anders. Ons echte cadeau is namelijk een prachtige mok van Flora met mooie bloemenpatroon en daarin zet ik samen met de kinderen allemaal bloemen uit de tuin (en een paar van de bloemist :-). 

Om ervoor te zorgen dat de stelen blijven staan in de positie waarin jij wilt dat ze staan, kan je met sterk plakband een ruitframe maken, zie foto. En vergeet niet om er een laagje water in te doen zodat de bloemen direct kunnen drinken als je ze erin zet

Omdat een veldboeket best een beetje rommelig mag ogen, is het juist leuk om dit project samen met de kids te doen. Laat hen helpen met de bloemen afknippen en in het de mok of kom te zetten. Trots dat ze zijn! 

Je kunt natuurlijk ook voor een wat klassiekere look gaan. Hiervoor heb je ongeveer 20 rozen nodig (afhankelijk van de grootte van de rozen). Meet naast de mok ongeveer hoe hoog je de langste roos wilt hebben. Let er wel op dat hoe hoger je middelste roos staat, hoe meer rozen je nodig hebt om alles te vullen. Misschien dus wat lager beginnen 🙂 de langste roos hier is ongeveer  20 cm. Na de langste roos, zet ik 4 onderste rozen erin en daarna vul ik rustig aan de rest op. 

We zijn benieuwd naar jullie bloemcreaties! Veel plezier en deel het resultaat vooral op Instagram #floracastleDIY!

 

Deze DIY is gemaakt door Laurenske. Bekijk hieronder haar Instagram.

 
Instagram did not return a 200.

Geef een antwoord