Macramehanger met Flora Castle kralen

Deze keer laat Verie zien hoe je een macramehanger maakt met zelfgemaakte Flora Castle kralen.

Benodigdheden:

 • 1 Schaaltje 15cm Gwen Flora Castle
 • Servetten Gwen Flora Castle
 • Varnish (Action)
 • 4 Houten kralen, 2.5mm (Action)
 • Plantjes en Potgrond
 • Macramekoord (Durable)
 • Meetlint, Kwast en Schaar

Aan de slag:

 • Neem de houten kralen, de servetten, een kwast, een schaar en de varnish. Haal van 1 servet de onderste 2 lagen af, je houd alleen het mooiste, de bovenste laag over, hiermee ga je werken. Knip met de schaar een stukje uit het servet wat je mooi vind om op de kraal te maken, ik heb een langwerpig stukje uit geknipt. Leg dit op de kraal en strijk met de kwast met wat varnish over het stukje servet heen. Draai de kraal gedurig en strijk net zo ver als de servet helemaal vast op de kraal zit. Door zachtjes met de kwast over het stukje servet heen te gaan krijg je de plooitjes eruit die er ontstaan. Zodra je dit gedaan heb leg je de kraal te drogen. Doe dit net zo met de andere 4 houten kralen en laat goed drogen. Gaat heel snel hoor! 
 • Ondertussen, als de kralen nog drogen, maak je de macramehanger. Neem het macramekoord, een schaar en een meetlint. Meet met het meetlint 3 meter van het macramekoord, doe dit in totaal 8x. Vouw het koord dubbel en maak een knoop aan de bovenzijde. Leg de knoop voor je op tafel en neem 4 macramekoorden, let heel goed op dat de koorden niet door elkaar heen draaien, gebruik, als je de knoop voor je op tafel legt, de eerste 4 koorden die bovenop liggen, zo draai je steeds met de klok mee. Meet met het meetlint 10 cm van de bovenste knoop en knoop hier de square knoop (zie foto`s) 20x. Neem een kraal (let op deze moet echt droog zijn) en haal deze door de 2 koorden die recht naast elkaar liggen, niet met de koorden waarmee je knoopt. Rijg de kraal helemaal tot de onderste 20e knoop en knoop nogmaals 20 square knopen. Doe dit ook bij de overige koorden.
 • Leg het macramekoord voor je neer en let weer goed op dat de koorden niet dubbel of gedraaid zitten, en neem nu 2 koorden van de enen streng en 2 koorden van de andere streng, samen 4 koorden en maak een knoopje ongeveer 30 cm vanaf de laatste square knoop. Doe dit ook bij de overige koorden
 • Neem 2 koorden van de enen streng en 2 koorden van de andere streng en maak een knoopje ongeveer 10 cm vanaf het laatste knoopje. Doe dit ook bij de overige koorden.
 • Laat de macramehanger hangen en kijk of de koorden niet dubbel of gedraaid zitten en maak de macramehanger af door een knoop te leggen met alle koorden. Knip met de schaar het overtollige koord weg, ik heb zo`n 5cm overgehouden.
 • Neem een kommetje en doe daar wat potgrond in, plaats het plantje in het kommetje. Neem het kommetje en leg deze voorzichtig in de macramehanger en tadaaa je eigen Flora Castle plantenhanger is klaar!

DIY met Flora Castle:

Ga jij fijn aan de slag met deze DIY van Verie! Vergeet  je ons niet te taggen (@floracastlediy), dan komen wij bij je creatie kijken op Instagram!

~ BYE MAART AND HELLO APRIL ~
Een nieuwe maand, vandaag 1 april, m'n lieve nichtje is jarig, maar helaas kunnen we niet gaan naar haar verjaardag! Ik maakte wat moois voor haar en stuurde dit, per post, naar haar toe! 'k Hoop zo dat ze het vandaag bezorgt krijgt! As vrijdag dv publiceer ik een blogbericht met deze toffe DIY! Een leuke tip om zelf te maken!

Afgelopen maand mocht ik genieten van het 3e haakpatroon wat in het @terdege_magazine kwam te staan, de Bijbelhoes. Als je zin hebt om gelijk aan de slag te gaan, er is een haakpakket van gemaakt, zie link in bio! Ook m'n eerste sokken liet ik zien en wat heb ik ze al veel gedragen. Ze zitten super lekker, 'k gebruik ze als 'sloffen'. Zo cosy! Nog een paar dagen en dan is het Pasen. 'k Maakte een kruis op plateau, de DIY video kun je bewonderen op m'n youtubekanaal en IG-TV zodat je gelijk aan de slag kunt gaan. 
Maar maart was ook de maand van veel veranderingen. Ik heb er eigenlijk geen woorden voor, 'k weet ook niet wat ik zeggen moet. 'k Wil je graag bemoedigen, maar voel mezelf ook best overspoeld hierin. Gelukkig mag ik weten dat er een God van wonderen is en daar houd ik me aan vast! Hoe gaat het met jou?

#byemaart #helloapril #newmonth #hakeniship #crochetlove #häkeln #häkl #sokkenhaken #alasascha @alasascha #bijbelhoes #bijbelhoeshaken #bijbelhoesvestywo #terdege #terdegemagazine @terdege_magazine #haakpakketvestywo #haakpakketbijbelhoes #pasen #pasen2020 #kruis #kruisopplateau #diypasen #igtv #youtube #kracht #godvanwonderen #hijiserbij #enjoythelittlethings #heelveelliefde #vanmij
~ BYE MAART AND HELLO APRIL ~ Een nieuwe maand, vandaag 1 april, m'n lieve nichtje is jarig, maar helaas kunnen we niet gaan naar haar verjaardag! Ik maakte wat moois voor haar en stuurde dit, per post, naar haar toe! 'k Hoop zo dat ze het vandaag bezorgt krijgt! As vrijdag dv publiceer ik een blogbericht met deze toffe DIY! Een leuke tip om zelf te maken! Afgelopen maand mocht ik genieten van het 3e haakpatroon wat in het @terdege_magazine kwam te staan, de Bijbelhoes. Als je zin hebt om gelijk aan de slag te gaan, er is een haakpakket van gemaakt, zie link in bio! Ook m'n eerste sokken liet ik zien en wat heb ik ze al veel gedragen. Ze zitten super lekker, 'k gebruik ze als 'sloffen'. Zo cosy! Nog een paar dagen en dan is het Pasen. 'k Maakte een kruis op plateau, de DIY video kun je bewonderen op m'n youtubekanaal en IG-TV zodat je gelijk aan de slag kunt gaan. Maar maart was ook de maand van veel veranderingen. Ik heb er eigenlijk geen woorden voor, 'k weet ook niet wat ik zeggen moet. 'k Wil je graag bemoedigen, maar voel mezelf ook best overspoeld hierin. Gelukkig mag ik weten dat er een God van wonderen is en daar houd ik me aan vast! Hoe gaat het met jou? #byemaart #helloapril #newmonth #hakeniship #crochetlove #häkeln #häkl #sokkenhaken #alasascha @alasascha #bijbelhoes #bijbelhoeshaken #bijbelhoesvestywo #terdege #terdegemagazine @terdege_magazine #haakpakketvestywo #haakpakketbijbelhoes #pasen #pasen2020 #kruis #kruisopplateau #diypasen #igtv #youtube #kracht #godvanwonderen #hijiserbij #enjoythelittlethings #heelveelliefde #vanmij
Plantje DIY

Give-Away

We geven een Flora Castle plantenhanger (mintkleur, exclusief plantje) weg.

Meedoen?

 • Volg @floracastleinternational en @vestywo op Instagram.
 • Laat een reactie achter op dit blogbericht en/of op het bericht op Instagram dat je mee doet.
 • Tag gerust je vriendinnen om ook mee te doen!

De winactie sluit op 20 September. De winnaar wordt bekend gemaakt op de Instagram van Flora Castle en van Vestywo.

De winnaar krijgt de macramehanger en het schaaltje van Flora Castle thuisgestuurd

4 reacties op “Macramehanger met Flora Castle kralen

Geef een reactie